maanantai 16. elokuuta 2010

Reipas koululainen

No niin. Nyt se kesäloma on sitten virallisesti ohi ja seuraavat neljä viikkoa ja vähän ylikin olisi tarkoitus olla tosi reipas koululainen. Reipas siksikin, että tämä alkava uusi lukukausi saisi ehdottomasti olla myös viimeinen. Tavoitteena on, että joulun jälkeen opinnoista on jäljellä tasan opinnäytetyö ja sen kirjoittaminen. Aineisto on jotakuinkin nyt koossa. Jonkun pitäisi vain jaksaa kirjoittaa koko homma. Sitten voisin valmistua ja mennä ilmoittautumaan työvoimatoimistoon työttömäksi työnhakijaksi. Mikä ihana tulevaisuus.

Mutta on silti ollut ihana palata oikeasti kunnon opiskeluiden pariin melkein vuoden tauon jälkeen. Vielä ihanampaa on ollut nähdä kaikkia ihanuusystäviä pitkän kesän jälkeen. Vasta tänne päästyäni tajusin, miten ikävä onkaan ollut kaikkia. Nyt jo on haikea olo, kun tiedän, etten välttämättä ikinä muuta enää tänne takaisin. Haluaisin vain koota kaikki rakkaat ystävät ja perheen lähelleni. Ei se naamakirja sitten kuitenkaan aja samaa asiaa. Mutta nyt täytyy siis nauttia tästä niin kauan kuin se on mahdollista.

Matkavalmistelut etenee... Laitoin tänään viisumihakemuksen menemään ja toivon saavani ensi viikolla passini takaisin varustettuna Bangladeshin viisumilla. Seuraavaksi pitäisi hoitaa loppu paperisota ja hakea apteekista malariakuuri. Onhan tässä nyt kaikenlaista muutakin vielä, mutta pääasia on yrittää olla reipas ja tehdä mahdollisimman pitkälti kaikki koulutehtävät valmiiksi jo ennen lähtöä. En tiedä, millaisen nettiyhteyden saisin Bangladeshissa käyttööni ja milloin, joten sitä tässä vähän jännitetään. Edelleen on kuitenkin kaiken suhteen niin rauhallinen olo, etten voi uskoa olevani lähdössä melkeinpä tasan viiden viikon kuluttua. Hulluutta!

-Eevis

torstai 5. elokuuta 2010

Kesälomalla

Nyt on tämän kesän työrupeama saatu päätökseen ja vaikka kaikenlaista pientä tehtävää olisikin (mm. yks opinnäytetyö!), niin päätin pitää pari viikkoa rehellistä kesälomaa. Ensimmäinen lomaviikko on jo melkein ohitettu tekemättä lähinnä yhtään mitään, ja toinen viikko pienimuotoisen lomareissun merkeissä on vielä odottamassa. Sain eilen viimeisen piikin kaikista ennen lähtöä saatavista rokotteista. Enää malariakuuri pitää hakea apteekista ja aloittaa sitten pari viikkoa ennen lähtöä. Niin se lähtö... reilu kuukausi siihen on aikaa, mutta vieläkään ei jännitä. Ei ole sellaista oloa, että parin kuukauden päästä sitä ollaan toisella puolella maapalloa ihmettelemässä elämää. Hassua. Ehkä se olo tulee sitten juuri ennen lähtöä hyökyaallon omaisesti. Yritän kovasti miettiä, mikä kaikkia asioita pitäisi hoitaa vielä ennen lähtöä, mutta kaikkea tekemistä siirrän sujuvasti kuitenkin kesäloman jälkeiseen aikaan. Viisumia pitää luultavasti seuraavaksi ruveta pähkäilemään ja alkaa täytellä kaikenlaisia lomakkeita. Niin ja passikuvassakin pitää varmaan käydä! Huoh... ei tällaisia asioita voi miettiä näin kesälomalla. Varsinkaan tähän aikaan päivästä. Ehkä yritän jossain välissä nyt ainakin ne passikuvat hoitaa ja etsiä viisumihakemukset valmiiksi, vaikken sitten sen enempää vielä tekisikään.

Nautitaan toverit nyt vielä viimeisistä kesänhenkäyksistä ihan täysillä, eikös vaan!
-Eevis