torstai 23. joulukuuta 2010

Hyvää Joulua.

Niin ne vain kuluivat viimeisetkin päivät ja yöt Bangladeshissa. Loma Goalla vilahti ohi ennen kuin ehti edes huomata sen alkaneen ja piti sisällään muun muassa liitovarjoilua, elefanttiratsastusta, rannalla makoilua, nukkumista ja hyvää ruokaa. Täydellinen loma! Nyt olen siis jo onnellisesti Suomessa ja kotimaisemissa. Joulu on jo ihan ovella. Pikkaisen viluttaa kyllä, kun lämpötila laski kertaheitolla sellaiset 55 astetta. Kerrospukeutuminen kunniaan!

Tämä on nyt tällä erää viimeinen kirjoitus tähän blogiin. Kiitokset niille kaikille, jotka turinointiani ovat jaksaneet lueskella! Melkoinen kokemus oli Bangladesh ja se puoli maapallosta!

lauantai 4. joulukuuta 2010

Pääkaupungin ihanuuksia!

Viimeisiä päiviä viedään Bangladeshissa. Eilen matkustin Rangpurista Dhakaan ja tänään on kyllä ollut yksi parhaista päivistä tässä maassa! Tapasin muutamia täällä Bangladeshissa työskenteleviä Kylväjän lähettejä ja vietin mukavan iltapäivän heidän seurassaan. Söimme lounasta Nordic Clubilla ja kymmenen viikon kanaa ja riisiä -dieetin jälkeen ceacar-salaattija savulohileipä maistuivat taivaallisilta. Lisäksi oli tosi mielenkiintoista kuulla, muiden suomalaisten kokemuksia tästä maasta. Osa porukasta oli asunut täällä jo yli kaksi vuotta.

Tiesittekö muuten, että suurin osa suomalaisten käyttämistä vaatteista on valmistettu Bangladeshissa? Kävimme yhdessä "outlet"-myymälässä, jossa myytiin mm. H&M:lle, Tom Tailorille ja Marks & Spencerille valmistettuja vaatteita. Harmi, että rinkka on nyt jo niin täynnä, ettei sinne paljon mitään lisää voi ostaa. Ostin yhden Tom Tailorin T-paidan hintaan 1,60e. Ei paha.

Mutta huomenna onkin sitten viimeinen päivä Bangla-maassa ja 75 päivää täällä on sitten ohi. Melkoista on ollut kyllä. Aika kultaa usein muistot, eli saapa nähdä, mitä Suomeen päästessä ajattelen Bangladeshista. Tällä hetkellä tunne on se, että kokemus on aivan mahtava, mutta ei tänne nyt mitenkään välttämättä ole pakko palata tulevaisuudessa. Katsotaan nyt sitten, mistä itsensä silti vielä tulevaisuudessa löytää. Ihan ensiksi löhötään kuitenkin Goalla pari viikkoa ja sen jälkeen kiiruusti Suomeen joulunviettoon ja syömään lanttulaatikkoa!